U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Vûrkoamer

Het huiskamerproject is samen met St. Zorg en Welzijn en het IDOP [Integraal Dorpsontwikkelingsplan  ontstaan op 14 februari 2013.

Dit project had als doelstelling om de leefbaarheid in de kleine dorpskernen te handhaven en waar mogelijk  te verbeteren.

Hoe komen we aan de naam De Vûrkoamer?

We hebben de gasten opdracht gegeven, om een toepasselijke naam met een dorpskarakter te bedenken. Omdat we vaak met zijn allen voor aan de leestafel in de Schakel zitten,  was de naam snel gevonden.

Wekelijks (ook in de vakantietijd), zijn de gasten op donderdagochtend van 09.30-12.00 uur van harte welkom.

We beginnen eerst met een bakske koffie/thee.  Regelmatig valt er wat te vieren en dan ontbreekt natuurlijk de cake of lekkere koek niet.

Als iedereen zowat gearriveerd is, wordt het nieuws uit de krant en het dorpsgebeuren besproken.

Voor de activiteiten hebben de vrijwilligers een schema zodat we een gevarieerd programma kunnen aanbieden. Het is niet zo, dat de gasten geen inspraak hebben, niets moet, gezelligheid en samen buurten is het belangrijkste op deze donderdagmorgen.

Wat staat er zoal in ons programma;  geheugenspelletjes, bingo, barakken, allerlei gezelschapspellen, rummikub, handwerken, kaarten, schilderen, koersballen, en bij goed weer lekker naar buiten om Jeu de Boules te spelen.

Enkele keren per jaar nodigen we mensen uit, die de gasten op een andere manier weten te inspireren, zoals muziek met gezellige meezingers, Heemkunde over het verleden,  informatie over gezondheid, voeding, bewegen, enz.  enz.

Ook het natuurschoon van Hooge-Mierde komt met enige regelmaat aan bod. Wat zijn we blij met uitleg en filmpjes over de vele mooie vogels en schitterende natuurplaatsen die Hooge-Mierde te bieden heeft.

Ons programma heeft ook aandacht voor de jaarlijkse thema’s zoals:  Carnaval, Kermis, Vakantie, Sinterklaas.

Met Pasen en Kerst komen de groene vingers van de Mierdse talenten in actie.

 

Interesse/vragen?

Neem contact met Sjaan Spooren (5092524) of Annet van Gerven (5092029) of via email: info@zorgenwelzijnhoogemierde.nl .