U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 • Op Vrijdag 10 april 2020 van 14.00 tot 15.30 uur organiseeert bibliotheek de Kempen een informatiebijeenkomst over de nieuwe donorwet.

  Zie poster

 • Informatieavond 10 maart  2020 19.30 tot 21.30 uur – De Ster in Lage Mierde  

  Als je mantelzorg verleent voor iemand die je lief is, dan komt er veel op je bord.
  Het zorgen voor een familielid of een bekende kan erg zwaar zijn. 
  Wist je dat er verschillende mogelijkheden zijn om hierbij ondersteund te worden? De werkgroep mantelzorg organiseert een informatieavond met Monique Sanders en Irene Bex. Monique Sanders is mantelzorgmakelaar en weet uit ervaring dat allerlei praktische zaken veel tijd en energie kosten. Een mantelzorgmakelaar kan helpen met het zoeken naar oplossingen. Zij is goed bekend met alle wet- en regelgeving en kan praktische informatie en ondersteuning geven. Dit kan je als mantelzorger verlichting geven. Irene Bex is stress- en burnoutspecialist en zal ingaan op vragen als: Waar loop je tegenaan als je zorgt voor een ander en wie kan je daarbij helpen? Hoe zorg je er als mantelzorger voor dat het je allemaal niet teveel wordt? Samen met een ervaringsdeskundige geven ze praktische voorbeelden en handvatten hoe je zo goed mogelijk voor de ander, maar ook voor jezelf kunt blijven zorgen.  Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in De Ster in Lage Mierde, aanvang 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Zie flyer

 • Werkgroep Dementievriendelijke gemeente Reusel-De Mierden organiseert een presentatie van fysiotherapeute Lisa van den Borne en diëtiste Yvonne Holdinga. Zij vertellen op donderdagavond 27 februari alles over voeding en beweging voor senioren in Bibliotheek Reusel.

  Voeding en beweging

  Dat ouderen vaak over minder spiermassa beschikken is algemeen bekend. Vaak wordt het ook als vanzelfsprekend gezien dat je kracht verliest als je ouder wordt. Mensen zien de afname van spierkracht dan ook niet als een medische aandoening. En misschien nog wel belangrijker: het wordt niet beschouwd als een probleem waar je daadwerkelijk iets aan kunt doen. Terwijl er in het dagelijks leven problemen kunnen ontstaan die invloed hebben op de zelfredzaamheid, zoals traplopen, opstaan uit de stoel en wandelen. Met voeding en beweging is er heel wat winst te behalen! Hierover ontdek je deze avond alles.

  Lisa van den Borne en Yvonne Holdinga

  Lisa van den Borne werkt sinds 2014 als Fysiotherapeut bij Fysiotherapie en Manuele therapie Reusel en Lage Mierde. Yvonne Holdinga heeft als gewerkt bij een thuiszorgorganisatie. Later heeft ze zich gespecialiseerd op gebied van ondervoeding en sondevoeding in de thuissituatie. Sinds 2015 heeft ze haar eigen diëtistenpraktijk.

  Welkom
  Iedereen is welkom op donderdagavond 27 februari 2020 van 19.00 tot 20.30 uur in Bibliotheek Reusel. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en het reserveren van een ticket op www.bibliotheekdekempen.nl
  Zie flyer

 • 11 Februari 2020 is er een informatieavond over palliatieve terminale thuiszorg in het Drieske in Hulsel, met als spreker H. Hendriks (huisarts), Buurtzorg en Maria Heesterbeek van st. Wel.   Zie flyer.
 • Presentatie bijeenkomst suïcidepreventie 6 februari 2020

  De bijeenkomst over suïcide van 6 februari was erg zinvol en praktisch. Het gaf veel inzicht in wat je kunt doen (en ook wat je niet kunt / hoeft te doen) en welke vragen je kunt stellen. In de bijlage de presentatie en het triagemodel  (het model met de vragen die je kunt stellen). Er is een online training van 1 uur https://www.113.nl/academy.

  Aanrader voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in wat je wel en niet kunt doen, welke vragen je kunt stellen etc.

 • Programma Alzheimer Cafe Eersel 2020 en flyer voorkant en achterkant
   
 • Programma 2019  Dementievriendelijke gemeente  zie flyer

 •  Donderdag 26 september lezing over communicatie bij dementie door Senne Pol. Zie flyer en publicatie 

 • In de eerste week van juni is de nationale week van de jonge mantelzorger; een week om deze jongeren extra in het zonnetje te zetten.  Daarom zijn in die week een aantal extra activiteiten georganiseerd. Zie hiervoor de flyer en het programma.
   
 • 12 November 2019 Mantelzorgdag, verdere info volgt nog via D'n Uitkijk voor inschrijving voor deze dag. 

 • Documentaire over euthanasie bij dementie, Donderdag 17 oktober, De Ster Lage Mierde, aanvang 19.30 uur. Zie flyer
  Presentatie Senne Pol over Communicatie en Dementie september 2019  
  Handout lezing

 • 25 september 2018 in de Schakel: De notaris aan het woord mbt juridische zaken bij dementie: poster

 • 26 september 2018: Een plantje voor een mantelzorger

  Een plantje voor een mantelzorger: verras een mantelzorger met een plantje. Aanmelden kan tot 26 september bij Annelies Schirris, a.schirris@reuseldemierden.nl, 0497 – 650 004 met daarbij vermelding van de naam en het adres van de mantelzorger. Zie ook bijgevoegd document met aanmeldstrookje

 • 13 november 2018: Dag van de mantelzorg

 • Publicatie Klepper Senioren woningen "de Leeuwerik" Juli 2017. Zie: Info seniorenwoningen

 • Publicatie stukje Klepper naar aanleiding van project Senioren woningen "de Leeuwerik". Zie: info project seniorenwoningen

 • In April  is er een nieuwsbrief huis aan huis verspreid in Hooge Mierde. Zie: Nieuwsbrief maart  2017

 • De werkgroepen Zorg & Welzijn van de 4 kernen van de gemeente Reusel-De Mierden hebben gezamenlijk een website opgezet: 
  Vanenvoorelkaar.nl 
  Het doel van deze website is om inwoners met een hulpvraag of aanbod op een eenvoudige veilige manier met elkaar te verbinden. Wij hopen dat deze website een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid en een brug kan slaan tussen alle inwoners die hulp bieden vragen. Ook organisaties en verenigingen kunnen gebruik maken van deze website.

  In enkele simpele stappen kan iedere inwoner van de gemeente Reusel-De Mierden direct met mensen uit een van de kernen in contact komen via onze website: http://www.vanenvoorelkaar.nl
  Zie:  flyer website          

 • 10 februari 2016:
  Er is weer ruimte voor nieuwe gasten in de Vûrkoamer! Klik voor meer info hier
 • AED: Indien u belangstelling heeft voor het volgen van de cursus "Reanimatie en gebruik AED", neem dan contact op met ons via de mail:   info@zorgenwelzijnhoogemierde.nl    
  Zie anders ook de pagina over de AED

 •   Nieuwsbrief Juli 2016 Dorpsraad Hooge Mierde  Nieuwsbrief  Dorpsraad