U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 • DVG netwerken De Kempen – KempenTV serie ‘Dementie’  januari 2021 zie brief

 • KempenTV – serie: Dementie, mogelijkheden bij een veranderende werkelijkheid op woensdag 10 febr 2021 te zien zie persbericht

  YouTube link naar de eerste aflevering die samen met KempenTV is gemaakt. 

  https://www.youtube.com/watch?v=BTMtcmVh_pg&feature=youtu.be

  De tweede aflevering staat gepland op woensdag 24 februari.

   

 • Persbericht Alzheimer cafe gaat online januari 2021.  zie publicatie

 • Goede Doelen week
  Zorg en Welzijn Hooge Mierde wil samen met de andere werkgroepen van de 3 kernen onderzoeken of er animo en draagkracht is om een Goede Doelen week te houden.

  Wat is een Goede Doelen week?
  Elk jaar collecteren veel vrijwilligers voor diverse landelijke goede doelen. Sommige vrijwilligers collecteren voor meerdere goede doelen.

  De inwoners van de gemeente krijgen met een Goede Doelen Week van de deelnemende fondsen slechts één keer per jaar een collectant aan de deur. De inwoners kunnen bekijken welke fondsen zij willen steunen met een gift.
  In enkele andere Kempengemeenten hebben ze al ervaring met deze werkwijze.
  Om te onderzoeken of dit ook haalbaar is voor onze gemeente, willen we graag in contact komen met de coördinatoren van de landelijke goede doelen die in de gemeente gehouden worden, om zo samen te kijken of er interesse is voor dit initiatief.
  Voor Hooge Mierde willen we daarom vragen of de coördinatoren van Hooge Mierde zich willen melden door een berichtje te sturen naar:   info@zorgenwelzijnhoogemierde.nl

 • Dementiewijzers:
  a. Communicatietips voor een goed contact met personenen met dementie
  In alles wat we doen communiceren we met elkaar. Met en zonder woorden maken we contact en delen we informatie, belevenissen en herinneringen. Dementie maakt met elkaar communiceren lastiger. We geven je daarom tien tips om makkelijker met je naaste in gesprek te gaan.  Dementiewijzer 1       Dementiewijzer 2
  b.  Vaak gestelde vragen over dementie: bij wie of waar vind ik antwoorden?   Dementiewijzer 3 
  c. Verklein de kans op dementie  Tips
 • Het Langer Thuis Kompas is speciaal ontwikkeld voor ouderen in de Kempen in de vorm van een keuzehulp. De keuzehulp inventariseert de situatie van de betreffende oudere en laat zien welke ondersteuningsmogelijkheden en passende oplossingen er zijn. Dit kan op het gebied van wonen, zorg en welzijn. digitale en technologische ondersteuning, service & comfort en mobiliteit. Zie site:  https://www.langerthuiskompas.nl

 •  Zorg je voor een ander en heb je vragen, bel of mail dan de Mantelzorglijn tel:  0497-745333 op werkdagen van 09-00 tot 12.00 uur.
  Mailen mag ook naar: mantelzorg@reuseldemierden.nl  Zie flyer